WA + beperkt casco verzekering

Bereken je premie

Onze WA+beperkt casco verzekering

Met onze WA + beperkt casco verzekering ben je verzekerd voor schade die met jouw auto is veroorzaakt aan anderen. Dat is in Nederland wettelijk verplicht. Daarnaast ben je ook verzekerd voor bepaalde schade aan jouw auto. Wil je nog meer zekerheid en dekking? Kies dan voor WA + Volledig Casco.

Wat houdt de verzekering in?

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) vergoedt schade die je veroorzaakt met jouw auto, aanhanger of caravan aan anderen en andermans auto of spullen. Ook betalen we bepaalde schade aan je auto. Na een ongeluk brengen we je naar huis en jouw auto naar een erkende garage.

Wat is wel verzekerd?

  • Wettelijke aansprakelijkheid
  • Inbraak
  • Diefstal
  • Brand en storm
  • Ruitschade
  • Vergoeding vervangende auto
  • Aanschafwaarde als optie mee te verzekeren

Wat is niet verzekerd?

  • Zelf veroorzaakte schade
  • Vandalisme

Wat zijn de verzekerde bedragen bij schade aan anderen?

Wij betalen tot € 2.500.000 voor schade aan andermans auto of spullen. Raakt iemand gewond of overlijdt iemand door jouw schuld? Dan keren wij maximaal € 6.500.000 uit.

Wat zijn de verzekerde bedragen bij schade aan mijn eigen auto?

Dit hangt af van de leeftijd en de nieuw-, aanschaf- of dagwaarde van je auto. En waar je de schade laat repareren. Je kunt zelf de dekking kiezen. We betalen we nooit meer dan de bedragen op de polis.

Hoe belonen wij schadevrij rijden?

Natuurlijk belonen wij graag automobilisten die veilig rijgedrag vertonen: voor elk schadevrij jaar, krijg je bonus-maluskorting (tot maximaal 80%). Deze bonus-maluskorting neemt af als je een schade claimt waar jij schuld aan hebt.

Wanneer keren wij niet uit?

In onze polisvoorwaarden staat wanneer wij niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzettelijke schade, bij fraude en misleiding. Bij rijden zonder rijbewijs en bij het niet houden aan de voorwaarden. Of bij schade tijdens ander gebruik dan voor gewone ritten.

Hoe zeg ik mijn huidige autoverzekering op?

Wil je overstappen naar onze autoverzekering? Maak dan gebruik van onze overstaphulp.

Je autoverzekering: snel online geregeld

Maak het jezelf makkelijk en sluit je autoverzekering online bij ons af. We helpen je graag de juiste autoverzekering te kiezen, met een dekking die bij jou past.

Heb je nog vragen?

Dan helpen we je graag.